Audio/vizuális megoldások tárgyalótermekben

vancryst

Mivel rengeteg speciális Aten termék létezik, szeretnénk a felhasználásuk területe alapján bemutatni őket. Szinte minden helyzetre, problémára összeállítható egy komplett rendszer Aten termékekből, mi a leggyakrabban előforduló problémákat vázoljuk fel, ezekre megoldásként szolgáló eszközökkel fogunk foglalkozni. Témakörünk az audio/vizuális kihívások, és az Aten ezzel foglalkozó VanCryst ágazata.

Sokszor kérnek tőlünk ajánlatot tárgyalótermi audio/vizuális megoldásokra, ahol előny, ha ezek a rendszerek nincsenek szem előtt, viszont a vendégek a saját laptopjukat könnyedén ráköthetik a helyi kijelzőre vagy projektorra. Az állandóan felmerülő probléma, ami ebből következik, hogy a helyszínen, azaz a tárgyalóasztalon a rendszerünk kezeljen minden lehetséges csatlakozót, mindezt úgy, hogy se kábel, de még adapter se látszódjon.

Ezek a helyzetek és kérések minden esetben egyediek, ezért mindegyikhez speciálisan az adott helyzethez legjobban illeszkedő megoldást érdemes alkalmazni, viszont vannak gyakran visszatérő elemek az ilyen kialakításokban. Egy ilyen, a tárgyalótermi megoldásokban gyakran visszatérő elem az ATEN VS881.

ATEN VS881

Miben különbözik a VS881 más VGA switchtől?

Maga az eszköz egy 8 portos VGA switch, azaz 8 különböző VGA  forrást – legyen az PC, laptop, vagy bármi, ami szabványos VGA jelet használ – képes rácsatlakoztatni egy kijelzőre, és igény szerint válthatunk az eszközök között anélkül, hogy kábelekhez nyúlnánk.

aten

Ami viszont a VS881-et igazi tárgyalótermi eszközzé teszi, az nem más, mint a kialakítása. Felszerelhető falra, vagy akár alulról rögzíthető az asztal aljára, hiszen külön csatlakoztatható infravörös érzékelő gondoskodik róla, hogy a készülék távirányítójának a jelét a legeldugottabb helyen is biztosan érzékelje. Ráadásul, ha elkerülhetetlen, hogy a switch szem előtt legyen, akkor egy igencsak dizájnos és elegáns készülékkel gazdagíthatjuk a helyiséget.

aten1

A VGA nem egy elavult csatlakozó?

Folyamatosan jönnek új csatlakozó típusok, szabványok, és avulnak el régiek. Igaz, hogy a VGA már túl van a fénykorán, de még mindig egy jól használható, nagyon megbízható analóg csatlakozóról beszélhetünk, ami a legtöbb eszközben jelen van. Éppen ezért nagy hiba lenne figyelmen kívül hagyni, főleg egy olyan tárgyalóteremben, ahol nem lehet tudni, hogy a kedves vendégünk éppen milyen laptoppal állít be hozzánk.

Mi a helyzet a HDMI csatlakozókkal? Ez az eszköz nem kevés?

Nem lehet minden problémát egyetlen eszközzel megoldani. Ha csatlakozókról van szó, akkor szóba jöhet a jelátalakítás is, és nem feltétlen szeretnénk a HDMI jelünket VGA-ra alakítani, és VGA-t sem mindig célszerű HDMI-re alakítani. A megoldások mindig helyzetfüggőek, ezért arra kérünk mindenkit, hogy ha érdeklődik a termékek iránt, mindig vázolja fel a helyzetet, és az alapján a lehető legjobb megoldást tudjuk ajánlani.