Egyszerű vezérlés nagy távolságok felett

Magánkórház, Brisbane
A kórház igyekezett egy megoldást találni, ami minimalizálja azt az időt, amit a személyzet a villany fel- és lekapcsolásával, valamint a televízió ki- és bekapcsolásával tölt minden nap elején és végén.

Biztosítani akarták, hogy a kórházi személyzet arra összpontosítson, ami fontos – az ügyfelekre és ne a felesleges dolgokra.
A magánkórháznak szüksége volt egy megoldásra, amivel könnyen tudnak sugározni a kilenc ügyfélváró szoba mindegyikébe kábel televízió adást, DVD-ket játszhatnak le és kórházi információkat vetíthetnek ki, melyek egy központi vezérlő szobában lévő gépeken vannak. A három kórházi egységnek összesen kilenc ügyfélváró szobája van, melyek három szinten helyezkednek el, és hogy áthidalják ezt a távolságot a megoldáshoz szükség volt meghosszabbítani az elérést 300 méterre. Továbbá, a kórház keresett egy megoldást, hogy egyszerűen tudják vezérelni a világítást és a televíziókat.
Hogy hatékonyan legyőzzék ezeket a kihívásokat, a magánkórház az ATEN-t választotta és megvalósítottak egy integrált megoldást. Az ATEN megoldása ugyanis lehetővé teszi, hogy a televíziók vagy például a világítás vezérlése egy központi, könnyen használható vezérlő rendszerrel legyen kezelve. Az ATEN vezérlőrendszer lehetővé teszi valamennyi várószoba számára, hogy kialakíthassák a saját testre szabható profiljukat, és hogy a várószobákat egyénileg vagy együtt irányítsák.
„Nagyon meglepődtünk, hogy mennyire hasznos és rugalmas megoldás. A csapatunk nagyon könnyen képes volt elsajátítani a kezelését.”
A video tartalom vezérlése egyszerű az ATEN video matrix switch segítségével, ami Red Dot díj nyertes felhasználói felület. Továbbá, a távolság a médiaforrás és a várószobák között könnyen áthidalható az ATEN HDMI optikai extender segítségével, mely kiterjesztést nyújt 600m távolságig.
 VM3909H-Video-Matrix-Switches-OL-large
Az ATEN vezérlőrendszert párosították PDU-kal, hogy megkönnyítsék a televíziók és az ellenőrző rendszerek energia vezérlését és energiafogyasztásuk mérését. A világításvezérlő rendszerek mindhárom kórházi egységben az ATEN vezérlőrendszer által vannak irányítva RS-232-n keresztül.
A centralizált vezérlő rendszernek nagyon egyszerű a használata – csak az ikonokra kell kattintani és a többit már magától csinálja. Így a személyzet továbbra is csak az ügyfelekre összpontosíthat, ez a fejlesztés az igazi győzelem sikertörténet!